вівторок, 27 квітня 2010 р.

Том і Джеррі

Мультсеріал створювався голлівудською студією Metro-Goldwyn-Mayer з 1940 по 1958, до того моменту, поки мультиплікаційна студія не була закрита. У 1961-му році Metro-Goldwyn-Mayer продала права на виробництво мультфільму празькій студії Рембранд Філмс (англ. Rembrandt Films), на чолі якої стояв Джин Дейч. Рембранд Філмс випустила 13 серій, які були визнані найгіршим за всю історію цього мультфільму. Жестикуляція персонажів, найчастіше виконана у високій швидкості. Саундтреки були представлені дивною музикою з космічними ефектами. Діалоги були швидше промямлені, ніж вимовлені. У 1963-му році виробництво мультфільму повернулося в Голівуд, в студію Чака Джонса «Сіб-Тауер 12 Продакшнс» (англ. Chuck Jones' Sib-Tower 12 Productions) і тривало до 1967-го року. Пізніше Том і Джеррі знову з'явилися в мультсеріалі, який створила студія Ханна-Барбера (1975 - 1977; 1990 - 1993) і Фільмейшен Студіос (англ. Filmation Studios) (1980 - 1982). У 2005-му році Ворнер Бразерс (англ. Warner Bros.) випустила серію під назвою The Karate Guard. Початкові мультфільми Ханни-Барбер (періоду 1940 - 1958 рр.) визнані нвйвидатнішими і стали власниками семи нагород Кіноакадемії Оскар.



Цікаві факти про персонажів мультсеріалу
Том і Джеррі вміють читати. Так у вільний час Джеррі читає книги (в серії «Сирота» навіть можна побачити назву книги, «Good Mousekeepіng»), а Том газети. Крім того, в одній серії Джеррі сам написав і видав книгу про його життя з Томом. В цій же серії ми дізнаємося що читати вміють Спайк і друзі Тома — вуличні коти.
Том і Джеррі вміють грати на роялі. У серії «The Cat Concerto», яка отримала Оскара, Том дає концерт в Hollywood Bowl, і грає на роялі. Джеррі приєднується і грає зсередини рояля, на струнах. Крім того, Том може диригувати цілим оркестром і навіть один замінити його, зігравши одночасно і на скрипках, і на трубах. Також він грає на контрабасі і співає серенади.
В одній із серій можна побачити що у Джеррі є диплом про вищу педагогічному освіту. У кінці серії Джеррі ламає його.
У Джеррі є кузен Мускул, якого бояться всі коти, і старий дядько-мексиканець Пекос, який грає на гітарі.
У Тома, в свою чергу, є кузен, який страждає від того, що до жаху боїться мишей. Щоправда згодом він подолав свою фобію і відбулось це не без допомоги Тома.

Немає коментарів:

Дописати коментар